Je po SAMUELOVI...

01.09.2010 20:00

Povodně, povodně, povodně. Nejčastější téma rozhovorů v Severních Čechách v posledním měsíci. Každá silnější přeháňka nebo temný mrak mohou znamenat nové potíže, někde se to tak opakuje už čtvrtý týden stále dokola.
A ve stejnou chvíli bych si měl stěžovat, že přípravu pátého ročníku SAMUELA znepříjemňuje déšť a ani předpověď není ideální? Nejsem tak trochu (nebo spíš hodně) sobec? Snad ne, smiřuji se s osudem a v lijáku poctivě lepím šipky na stromy, aby zítra nikdo nebloudil. Ještě během značení trati rozmýšlím nejlepší variantu, která nebude nebezpečná, bahnitá a zároveň bude hezká pro všechny. Nakonec to snad vymyslím, doznačím a po půlnoci můžu do postele. Na předpověď počasí se radši ani nedívám. Ale vyjasnilo se.
Ráno, 5 hodin, okolní kopce jsou v mracích, všude mokro, ale neprší. Prostor závodu ve sloupském kempu je tichý, včerejší veselá partička odpadla hodně brzy a teď dospávají. To už se ale schází první pomocníci a začíná každoroční adrenalinová jízda: vyznačit průjezdy a průběhy, připravit a zahájit prezentaci, sehnat závodníky na rychlou rozpravu, včas odstartovat, čekat na zprávy z trati, sledovat průjezdy závodníků. Nikoho nepřehlédnout v cíli, zjistit první dojmy z trati. Neustále počítat lidi v cíli a hlídat, kdo je ještě na trati. Po doběhu všech co nejrychleji sestavit výsledky a včas vyhlásit vítěze. Tou dobou už je díky skvělým pomocníkům všechno sbalené a uklizené a po odjezdu účastníků je čas na posezení u guláše a vychutnání si pocitu, že to je za mnou. Není - všechen materiál roztřídit, odvézt a uložit. Naťukat výsledky do počítače, uveřejnit na webu, rozeslat do novin a všem závodníkům. Spočítat ekonomickou bilanci. Výdělek? Prodělek? Nevím, bude to někde kolem nuly. Ale to, že lidé přijdou, pochválí, zatleskají, to je víc než plné prasátko.
Nakonec i ten déšť počkal až na závěrečný úklid, všichni dorazili do cíle, většinou spokojení. SAMUEL XC triatlon je minulostí.

Dííky vám všem - závodníkům, partnerům, pomocníkům. Bez vás by to vůbec nešlo a to by byla škoda.

Zpět

Staň se fanouškem na Facebooku:

 

Partneři

 

 

Média:

Kudyznudy.cz - tipy na výlet