SAMUEL pod palbou aneb přežili jsme závěr sezóny

31.10.2011 22:38


Šestý ročník SAMUEL XC triatlonu se z organizačních důvodů uskutečnil jen jako přátelská projížďka pro jeho přátele a otestování terénů, kam by se vlastně už tradiční závod mohl v příštím roce posunout. Dělají to tak  i velké světové závody, proč by nemohl SAMUEL?

Adrenalinovým zážitkem bylo značení trati den před SAMUELEM, kdy za soumraku vyšplhali na posedy dychtiví myslivci a čekali na tu svou velkou ránu. Sám, v černém oblečení a uprostřed luk jsem si připadal doslova v ohrožení života a zjistil jsem, že mobilní telefon se dá využít i jako varovné světlo. Z okolí se střelba dokonce už ozývala. Kam se hrabou všechny táborové stezky odvahy...

Nakonec si mne nikdo s kancem ani paroháčem nespletl (nejsem bohužel ani jedno a snad ani to druhé) a ráno se pár nadšenců mohlo sejít na startu asi posledního letošního triatlonu v Česku. Odplaváno jsme měli každý sám za sebe v bazénu a dosažený čas byl přičten k časům na horském kole a v běhu, které jsme ještě museli absolvovat. Na kole jsme v pohodovém tempu jeli devítikilometrový okruh a pak jsme se proběhli na šesti perných kilometrech. Jak už to na SAMUELOVI chodí, tratě byly vymyšleny v přívětivých kopcích a mezi pískovcovými skalami, takže bylo stále na co koukat. Stejně by tomu mělo být i v příštím roce, vždyť právě nádherné terény jsou tím, co láká mnoho závodníků znovu podstoupit krásnou dřinu v podhůří Lužických hor.
Výsledky letos nejsou důležité. Hlavní je, že jsme si užili pěkný podzimní den se sportem a naladili se na sedmý ročník SAMUEL XC triatlonu, který by měl být jako už tradičně na konci srpna 2012.

Těšíme se na vás!

Zpět

Staň se fanouškem na Facebooku:

 

Partneři

 

 

Média:

Kudyznudy.cz - tipy na výlet